Lyøkutter


Lyøkutteren har den danske Læsøjolle som forbillede. Denne spidsgatter-kutter bygger vi ligeledes som sejlvariation. For at krydse højt mod vinden, er der indbygget en sværdkasse og et svingsværd i rustfrit stål. Jeg anbefaler her en elektromotor i stedet for indbygningsdiesel, fordi batterierne står som gennemtænkt og velplaceret ballast. Som tøffebåd med langsomt gående 1-cylinder, kan mange personer få en dejlig og rustikal oplevelse til vands, takket være den mulighed for at læsse vægt indtil 2 tons. På grund af den ringe dybgang er den velegnet til sejlads i lave strandområder, og også til at lægge til på stranden. Der findes forskellige udbygningsvarianter og ved forespørgsel kan de sandsynligvis realiseres.

Bygningsmæssigt er båden altid tæt og den kan vedligeholdes med den mindste plejebekostning. Alt træværk bliver indtil 30 gange dyppet i Farbkriecholie før lakeringen og plankerne nittes desuden sammen med en MS Polymer tætningsmasse.

Forbilleder for mine både er de gamle arbejdsbåde som skulle være funktionelle og robuste, men alligevel let og nemt til at håndtere.


 

Galleri

Detjaler


Fritid


DataLyøkutter
Længde6,00 meter
Bredde2,30 meter
Dybgang0,50 meter (+0,70 meter sværd)
Vægt ro-udgaveca. 700 kg
Vægt sejludgaveca. 900 kg
Pris fraEUR 46.000,-